The 52 WRR – verzija na hrvatskom

Što je The 52 WRR? To je moja varijanta Weekly Rhythm Registera, autora izvrsne knjige The Compound Effect Darrena Harrdya. O Weekly Rhythm Registeru pisao sam već dva puta: kada sam krenuo i nakon prvih godinu danaThe 52 WRR je godinu dana rafiniranja WRR-a da postane, barem meni, sustav koji je krucijalan za usvajanje navika.

The 52 WRR

“It’s not you, it’s the system” kaže James Clear, autor knjige Atomic Habits. I u pravu je u potpunosti. Svatko može usvojiti jednu ili više dobrih navika. Da bi se navike usvojile – potreban je dobar sustav. To je The 52 WRR. Sustav pomoći stvaranju navika. Do WRR-a nisam naišao na sustav koji bi mi pomogao. Probao sam više puta. Bezuspješno. WRR je sustav koji mi omogućava da sam sebi dajem obećanje što ću napraviti. I, najvažnije, da svaki dan vidim napredak. Konzistencija. Mali pomaci. Svaki dan.

The 52 WRR je podijeljen na četiri segmenta:

  1. Najvažniji je Weekly Rhythm Register tablica u kojoj vodite svoje željene navike, pratite napredak i uspjehe.
  2. Drugi dio je “To-Do”. Taj dio nije bitan za navike. Problem koji meni rješava ovaj dio je da sam zaboravljao izvršiti bitne aktivnosti. Pozitivna posljedica ovog je i da mi je pomoglo da usvojim novu, konstruktivnu, naviku – da zapišem što moram napraviti.
  3. Treći dio je za razne bilješke. Meni to prvenstveno služi za zapisivanje ideja za članke koje bi htio napisati.
  4. Na dnu su citati autora i poznatih osoba, a vezani za navike. Nadam se da će vas motivirati – iz tjedna u tjedan.

Vjerujem da je nekima moguće naporno svaki tjedan pisati WRR tablicu. Ovako samo ispišete cijeli WRR za cijelu godinu. Treba vam najviše 26 stranica papira. Ne brinite za boju. Sive nijanse su tako da nećete trebati boju. A neće se ni potrošiti puno tonera ili tinte. Format je A5 tako da na jedan A4 će vam stati dva tjedna tj. četiri ako se otisne obostrano.

Ako vam je draže voditi WRR u digitalnom obliku, javite se da vam pošaljem u Word formatu. Ako trebate savjet kako voditi WRR, i za to me slobodno kontaktirajte. Drage volje ću vam pomoći koliko god mogu.

The 52 WRR na hrvatskom jeziku možete preuzeti, potpuno besplatno, ovdje u digitalnom obliku. Ako vam je draže na engleskom jeziku, ovdje možete besplatno preuzeti i tu varijantu.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.